SUBSTANTE CARE CAUZEAZĂ ALERGII SAU INTOLERANTE:

  1. Cereale care contin gluten, si anume: grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau dur sau hibrizi ai acestora si produse derivate, exceptand:
    (a) siropurile de glucoză obtinute din grau, inclusiv dextroza ( 1 );

(b) maltodextrine obținute din grau ( 1 );

(c) siropurile de glucoza obtinute din orz;

(d) cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola.

  1. Crustacee si produse derivate.
  2. Oua si produse derivate.4. Soia si produse derivate, exceptand:
    (a) uleiul si grasimea de soia rafinate complet ( 1 );

(b) amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obtinuti din soia;

(c) fitosterolii si esterii de fitosterol derivati din uleiuri vegetale, obtinuti din soia;
(d) esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obtinuti din soia.

  1. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza), exceptand:
    (a) zerul utilizat pentru fabricarea distilatilor sau a alcoolului etilic de origine agricola;

(b) lactitolul.

  1. Telina si produse derivate.
  2. Mustar si produse derivate.
  3. Seminte de susan si produse derivate.
  4. Dioxidul de sulf si sulfitii în concentratii mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru in SO 2 total trebuie calculati pentru produsele gata pentru consum sau reconstituite in conformitate cu instructiunile producstorilor.
  5. Lupin si produse derivate.
  6. Moluste si produse derivate.